Amityville

Dette huset i søvnige Amityville, et steinkast utenfor New York har en notorisk blodig historie som filmene fra 1979 og 2005 baserer seg på. Siden den første ble sluppet i 1979, har det blitt laget 7 oppfølgere, av varierende kvalitet. Les mer om husets historie her.

Hvordan komme dit?

Amityville ligger på Long Island, snaut 5 mil (30 miles) fra New York City, USA. Byen har cirka 9500 innbyggere, og tidligere var tettstedet

Amityville huset 2005
Amityville huset 2005. De typiske “kvartmåne” vinduene ble byttet ut i 1990.

en liten ferieperle, famøse mennesker som Annie Oakley og Al Capone sies å ha feriert her. Byen het opprinnelig Huntington West Neck South, liggende ved Great South Bay og i Suffolk County, New York. På folkemunne sies det at byen byttet navn i 1846, da innbyggerne jobbet med å etablere et nytt postkontor. Møtet utviklet seg til høylytt og uvennlig diskusjon, hvor på en deltager uttalte; “What this meeting needs is some amity” (amity = vennlige relasjoner). En annen versjon sier at byen er oppkalt etter båten til mølleren og byens største landeier, Samuel Ireland – hvis båt het “Amity”.

Amityville-huset i dag

Filmplakat Amityville (1979)
Filmplakat Amityville (1979)

Huset ble offisielt solgt i februar 2017 til en ukjent kjøper for $605 000, $200 000 under takst. Siden Lutz forlot huset, har det vært eid av fire forskjellige familier. En av disse forandret husets adresse fra 112 Ocean Avenue til 108 Ocean Avenue. Adresseforandringen var, etter alle solemerker, for å redusere eller fjerne skuelystne turister som ønsker å få et innblikk i huset. Det sies at ingen av eierne etter familien Lutz har merket noe som helst av overnaturlig aktivitet, men hvis man kjenner historien – både den virkelige, med Ronnie DeFeos brutale ugjerninger og den overnaturlige som det er laget flere filmer og skrevet flere bøker om, i tillegg til Lutz opplevelser som de hardnakket hevder er sanne, så er det ingen tvil om at å overnatte i det huset hadde vært en særs uhyggelig affære.

Dette innlegget er blant annet inspirert av Biography.com.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*