Amityville

Det finnes flere skrekkfilmer der ute som er basert på, eller inspirert av sanne hendelser; The Exorcist, The Texas Chainsaw Massacre og The Conjuring er eksempler på slike filmer. (The Conjuring er basert på fortellingene til de paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren, som jeg vil komme mer tilbake til senere i innlegget.). I 1999 kom The Blair Witch Project ut, en såkalt mockumentary som lurte nær sagt alle trill rundt til å tro var sann.

Etter min mening så er det en skrekkfilm, eller rettere sagt en franchise, Amityville, som skiller seg ut fra mengden. Huset med de velkjente vinduene har en temmelig mørk og blodig historie, Men først, noen fun facts. Amityville er et tettsted i Suffolk County, New York, med cirka 9500 innbyggere. Tidligere var tettstedet en liten ferieperle, famøse mennesker som Annie Oakley og Al Capone sies å ha feriert her. Det som gjør at Amityville skiller seg ut fra mengden er huset. Det er noe konkret, som man kan ta og føle på. Jo mer realistisk det blir, jo mer skummelt blir det.

“Butch” DeFeo

Cirka klokka 03:00 på morgenen, 13.november 1974. “Butch” DeFeo griper en .35-kalibret Marlin336C rifle og skyter sin hele familie mens de sov. Han gikk fra rom til rom – først foreldrene (Ronald DeFeo Sr. (44) og Louise DeFeo (42)), så hans to brødre (Marc (12) og John Matthew (9)) og til slutt hans to søstre (Dawn (18) og Allison (13)). I løpet av 15 minutter, hadde han slaktet hele sin familie, så dusjet han og gikk på jobb. Senere gikk Ronnie til den lokale baren Henry’s og ropte; “Hjelp meg, jeg tror min mor og far er blitt skutt!”. DeFeo og noen venner ankom huset kort tid etterpå, og oppdaget at hele hans familie var blitt myrdet. Det som gjør det hele mer mystisk er at ingen våknet opp av skuddene, alle ble skutt i hver sin seng, sovende. Han benyttet ingen lyddemper.

Omtrent 1 år etter at Ronnie Defeo Jr. ble arrestert og siktet for drapene kom saken hans for retten. Hans advokat William Weber forsøkte seg på et forsvar som innebærte galskap i gjerningsøyeblikket fordi DeFeo var nevrotisk og led av identitetsforstyrrelse. Weber ble ikke trodd, og “Butch” blir dømt til 6 livstidsdommer. Ronnie tilsto til politiet ved flere anledninger, med forskjellig forklaring nærmest hver gang – alt fra påvirket av narkotika til demoniske stemmer.

Lutz-familien

Etter fengslingen av DeFeo, har det kommet ut flere bøker og filmer om Amityville. For eksempel så har det blitt produsert hele 16 filmer om ondskapen i huset. Men det mest betydningsfulle verket er nok boka “The Amityville Horror: A True Story”, som beskriver opplevelsene og fenomenene familien Lutz erfarte i huset. Lutz-familien (mor, far, to sønner og en datter) kjøpte huset og flyttet inn etter tragedien med DeFeo-familien. Lite visste de at de kom til å rømme huset 28 dager senere, med nærmest kun klærne de hadde på seg.

De hevdet at de fra første døgn merket en spesiell atmosfære i huset. Far i huset, George, var plaget av konstante frysninger. Mors, Kathy, helse ble raskt dårligere. Datteren nærmest isolerte seg på rommet sitt, hvor hun hadde en usynlig venn kalt Jodie. Mystiske fæle lukter, svarte flekker og en grønnaktig, gelèaktig materie. Hundrevis av fluer kunne dukke opp i et rom i annen etasje, til tross for at det var midtvinters, med mere. Lutz-familien spurte en prest om å velsigne huset, i håp om at det kunne fjerne ondskapen. George og Kathy fikk se en prest løpende ut og vekk fra huset – i rommet som tidligere hadde vært ekteparet DeFeos rom fikk presten høre en kraftig stemme ut av intet, mens han velsignet rommet med helligvann. “GET OUT!” skremte vannet av presten, og han la på sprang.

The Warrens

De paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren (fra f.eks The Conjuring) er virkelige, I løpet av etterforskningen ble Ed fysisk dyttet ned på gulvet, mens Lorraine Teamet fanget også opp et bilde, som viser en liten gutt – som stirrer på dem fra andre etasje. Ed og Lorraine Warren konkluderte med at årsaken til all den negative energien og galskapen var på grunn av at huset var bygget på hellig grunn for urbefolkningen i USA. En representant fra The Shinicock Indians kunne fortelle at tomta huset står på var en gang et område hvor stammen plasserte de syke og de gale. Lutz forlot huset etter altså kun 28 dager, ganske tydelig at de forlot i panikk siden alle eiendelene sto igjen i huset. Ekteparet Warren mottok en håndfull eiendeler samt skjøtet til huset, mest sannsynlig som betaling. Resten av eiendelene deres ble solgt, og Lutz flyttet til California.

Bildet tatt under Ed og Lorraine Warrens etterforskning av huset.

Etter disse hendelsene, så kan man jo gjøre seg opp en mening om det finnes ondskap i Amityville-huset eller ikke. Selve historien har bleknet litt med årene, og undertegnede har lest et sted at det ikke har vært noen episoder der siden Lutz flyttet ut, men det må tas med en klype salt. Jeg lever meg ofte veldig inn i slike saker, så jeg både tror og håper at det er sant. Samtidig mener jeg at Ed og Lorraine Warren har en viss kredibilitet når det kommer til slike saker.

Legg igjen en kommentar om hva du mener. Er du en skeptiker, eller troende som meg?

1 Trackback / Pingback

  1. Amityville - The Grim Reaper

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*