Creepypasta

Creepypasta høres kanskje ut som noe man ville servert til middag på Halloween, men dette er ingen matrett.  Creepypasta har sitt utspring i bilder og skumle legender som har vært spredd på internett. Disse historiene er som regel korte og overnaturlige, skrevet av leserne selv – de har bare ett mål, å skremme. De inneholder ofte grusomme mord, selvmord og utenomjordiske hendelser.

Slender Man

En kjent karakter i disse historiene er Slender Man, skapt av Eric Knudsen – en bruker av forumet Something Awful. Slender Man er beskrevet som en unaturlig høy og tynn mann, uten ansiktstrekk (eventuelt uten ansikt i det hele tatt), med en svart dress. I historiene følger Slender Man etter folk, kidnapper og traumatiserer dem, spesielt barn. Han dukker ofte opp i flere forskjellige creepypastaer med forskjellige forfattere.

 

Noen ganger flyter dessverre fantasien over i virkeligheten. 31.mai 2014 – Waukesha, Wisconsin. 12 år gamle Anissa Weier og Morgan Geyser lokket med seg deres venn Payton Leutner inn i skogen, for så å knivstikke henne 19 ganger i et forsøk på å imponere Slender Man. Leutner klarte å krabbe til en nærliggende vei, hvor hun ble funnet, hun overlevde og lå 6 dager på sykehus. Weier og Geyser ble funnet uskyldige grunnet at de var utilregnelige i gjerningsøyeblikket, men ble riktignok dømt i februar 2018 til å tilbringe lang tid i psykiatriske instituasjoner.

Mer informasjon om Slender Man finner du her.

The Russian Sleep Experiment

Min favoritt blant disse historiene er ingen av historiene hvor Slenderman figurerer, men en historie kalt “The Russian Sleep Experiment”. Jeg skal ikke gå så mye i dybden på hva historien går ut på, jeg anbefaler i stedet å benytte YouTube-linken nedenfor og lytte. Sett deg et mørkt sted med øreplugger og skru opp lyden. De fleste av oss har vært på telttur, hyttetur eller lignende, og sittet rundt et bål og fortalt skumle historier. Det er noe med at man sitter midt på natta i skogen som gjør en god spøkelseshistorie ekstra skummel. Slik er det hvis man sitter i mørket og hører på “The Russian Sleep Experiment”, det anbefales på det skumleste.

Mer informasjon om The Russian Sleep Experiment finner du her.

Jeff the Killer

Jeff er en 13 år gammel seriemorder. Han ble vansiret etter å ha blitt satt fyr på mens han slåss mot en gjeng mobbere. Etter å ha sett sitt nye ansikt, synker Jeff ned i galskapen og blant annet bruker en kniv til å ytterligere vansire sitt ansikt slik at han alltid vil ha et permanent smil om munnen.

Artwork by StevRayBro – https://stevraybro.newgrounds.com/

Jeff the Killer er en creepypasta skapt i 2008 av en bruker kalt killerjeff eller Sesseur på nettstedet Newgrounds. Jeff the Killer er i følge nettstedet et navn på lik linje med Bloody Mary. Myten er at man blant annet skal sitte i et skap med alle lysene i rommet skrudd av. Mens du sitter med beina krysset, så skal man si “He’s in here with me” tre ganger mens man vrir hodet fra side til side. Jeff vil da dukke opp, skrike og forsøke å skade deg. For å stoppe han, så skal man visst gi Jeff et kompliment.

Mer informasjon om Jeff the Killer finner du her.

Vil du lese mer om Creepypasta, så finner du her en god liste over de 10 skumleste Creepypasta-karakterer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*