Det Blodige Huset

Foto: Kawamaru fra Pixabay

Atlanta, 8.september, 1987. 77 år gamle Minnie Winston steller seg for kvelden på badet i huset hun deler med ektemannen, den 79 år gamle William. I det hun trår ut av dusjen oppdager hun blodflekker på gulvet – blodflekker som skulle starte et mysterium som fortsatt ingen har klart å forklare.

Minnie blir forskrekket av oppdagelsen, og vekket umiddelbart ektemannen William som lå og sov. Sammen tok de en nærmere kikk på blodflekkene, foreløpig var det snakk om noen få dråper på gulvet. De fikk en mistanke om at det kunne være et skadet dyr i huset, f.eks en rotte eller mus.

Minnie & William Winston. Foto: Fandom

William tok en nærmere titt i resten av huset og oppdaget fort at dette ikke kunne dreie seg om en skadet rotte. Han oppdaget blod nærmest overalt – på veggene i hvert rom, til og med i kjelleren som ingen andre enn Minnie og William hadde tilgang til. Blodet kom opp mellom gulvplankene, og dukket til og med opp under apparater på kjøkkenet og parets TV. Ekteparet bestemte seg derfor å kontakte politiet.

Etterforskningen

Da politiet ankom undersøkte de først om det var tegn til innbrudd, uten å finne noen antydninger til det. De spurte ekteparet om de hadde hatt noe besøk nylig, noe Minne og William Winston avviste. De hadde heller ingen kjæledyr, eller problemer med skadedyr som rotter eller mus.

Politietterforsker Steve Cartwright fortalte at denne saken var noe av det underligste han hadde opplevd i løpet av sine 10 år i politiet. “En ekstrem merkelig situasjon. Jeg tipper det var et dyr, jeg håper i hvert fall det”.

Prøver av blodet ble sendt til politiets laboratorium for nærmere analyse. Analysen viste at blodet faktisk var fra et menneske, med blodtype O (null). Minnie og William hadde begge blodtype A.

Politiet avsluttet etter hvert saken, og sa seg fornøyd med at det i alle fall ikke hadde skjedd noe kriminelt.

Hva skjedde?

Fenomenet ble en stor sak i 1987, med mye mediaoppmerksomhet. Journalister, etterforskere med mere var stadig innom ekteparet Winstons hus.

Foto: Truly Adventurous

Etter at interessen hadde kjølnet litt foretok forfatter Curt Rowlett en etterforskning av hendelsen. Minne sa ja til et intervju, men Rowlett møtte fort veggen. I intervjuet hevdet hun hardnakket at “blodsporene” bare var en blanding av rust, gjørme og vann, og uttalte at hun ikke ville bodd i huset hvis det hadde vist seg å være blod. Rowlett mistenkte at ekteparet rett og slett var lei av all oppmerksomheten, og ikke ville gå gjennom det mediehysteriet en gang til.

Men faktum er at kriminalteknikerne i delstaten Georgia allerede hadde bekreftet at det faktisk var blod – menneskeblod.

Et alternativ var at dette i stedet var en dårlig spøk. Det kom etter hvert frem at det var et anstrengt forhold mellom det eldre ekteparet og deres voksne barn. Både William, som jevnlig måtte ha dialyse, og deres datter som arbeidet på et sykehus, hadde tilgang til menneskeblod.

Politiet mistenkte ekteparet for å bløffe for å få oppmerksomhet, spesielt fra sine barn. Eller at datteren gjorde det for å få foreldrene umyndiggjort for å få tilgang til parets penger. Ingen av teoriene ble bevist, og saken ble avsluttet uten noen reell forklaring.

Hjemsøkt

Det kom flere teorier på at huset var hjemsøkt – at ånder, gjenferd eller poltergeist var til stede i huset.

Huset hadde tidligere vært eid av Albert Thompson og hans kone. Thompson overså raserelaterte saker for the Federal Housing Authority, for å undersøke at alt gikk rettferdig for seg. I 1950 var Thompson i en ulykke da hans bil ble truffet av en annen bil. Dagen etter sto Thompsons navn i avisen etterfulgt av ordet “negro”. Den andre personen, en hvit mann kalt “Dub”, kom fra ulykken uten en skramme og fikk kun en bot for å ha dårlige bremser. Hendelsen ble feiet under teppet, mens Thompson lå blødende i sitt hjem, såret og undertrykket. En teori er at Albert Thompson går igjen i huset, og dette viste seg ved å etterlate blodflekker rundt i huset.

Minnie og William nektet for dette, og uttalte til pressen at dette var det første unormale hendelsen de hadde opplevd i løpet av de 22 årene de hadde bodd der.

Men saken ble aldri oppklart – det fantes ingen forklaring eller spor. Til den dag i dag, er mysteriet med det blødende huset i Atlanta aldri blitt oppklart. William Winston døde et par år etter hendelsen, og huset blødde aldri mer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*