Exorcist-trappene

Exorcist Plaque
Plakett for offisiell turistattraksjon i Washington D.C. Foto: J.W. Ocker, Oddthingsiveseen.com

Når man snakker om ikoniske skrekkfilmer, så er det vanskelig å komme utenom The Exorcist fra 1973. Filmen skremte vannet av kinogjengere på 70-tallet, og The Grim Reaper synes den innehar massevis av deilig, intens uhygge også i 2018.

De berømte trappene fra filmen befinner seg i den amerikanske hovedstaden, Washington D.C, i bydelen Georgetown. For mange vil disse trappene kun se ut som en utfordrende klatring, men fans av The Exorcist vil dra kjensel på stedet hvor filmen nådde sitt klimaks mellom den selvoppofrende presten Damien Karras (spilt av Jason Miller) og demonen som har besatt 12 år gamle Regan (spilt av Linda Blair).

På Halloween 2015 dukket regissør William Friedkin og forfatter William Peter Blatty opp i en seremoni som gjorde trappene til en offisiell turistattraksjon i byen. I den sammenheng ble en plakett avduket til minne om trappenes betydning for Washington D.C. og filmhistorien.

Trappene er en snarvei mellom Prospect Street NW øverst og Canal Road NW nederst.

De er i seg selv smått uhyggelige ved å være mørk, trang og ha vegger dekket av eføy. De leder ikke til noe mer spennende enn til et betong-belagt og kanskje kjedelig fortau, men er man en fan av The Exorcist så burde disse trappene være et absolutt must.

Hvordan komme dit?

Trappene befinner seg, som nevnt, i bydelen Georgetown i Washington D.C., USA. Kjør øst langs M Street. Rett før den svinger inn til Canal Street, vil man se en bensinstasjon på høyre side. Man kan benytte parkeringsplassene på stasjonen. Da vil man befinne seg ved bunnen av trappene.

 

 

 

Innlegget er i stor grad inspirert av en artikkel fra Atlas Obscura.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*