Kannibalen fra Rotenburg

Foto: HannahJoe7 fra Pixabay

Kannibalisme er noe vi mennesker betrakter som en veldig bisarr atferd, en atferd som bringer frem både sjokk og vemmelse når man bare tenker på det. I dyreverdenen forekommer det stort sett ved tilfeller hvor det er lite tilgang på mat, blant annet hos fisk og insekter. Hos mennesker tenker kan ofte på isolerte stammer dypt inne i regnskogen i Afrika eller Sør-Amerika – ikke Rotenburg i Tyskland.

Barndomsårene

Armin Meiwes. Foto: The Obsidian Mirror

Armin Meiwes ble født i Essen 1.desember 1961, det eneste barnet til Waltrud Meiwes, men hadde også to halvbrødre siden faren, Detlef Meiwes, hadde to barn fra et tidligere forhold. Faren forlot dem da Armin var åtte år gammel, og overlot oppdragelsen til hans mor.

Hans mor var en tyrannisk og dominerende kvinne, hvilket førte til at Armin vokste opp alene. Han beskrev seg selv som veldig ensom etter familien hadde gått i oppløsning, og var en ganske introvert gutt som lengtet etter vennskap. Som liten gutt skapte han en imaginær bror – Frank – som han ofte luftet sine tanker til. Han ble også inspirert av eventyret Hans og Grete, hvor den kannibalistiske heksa fascinerte ham. Armin fantaserte allerede om å spise vennene sine, slik at de alltid ville være en del av ham.

Som ungdom bodde han med sin mor i barndomshjemmet. Han benyttet internett for å finne selskap, og ble tiltrukket av pornografi og kannibalisme. Meiwes fant først arbeid i militæret, og hadde flere homoseksuelle relasjoner med sine kolleger, i tillegg til flere prostituerte. Etter han forlot militæret, fikk han en jobb som en datatekniker.

Kannibalen fra Rotenburg

Etter morens død i 1999, gjorde han alvor av sine kannibalistiske fantasier. Han publiserte en annonse på nettstedet The Cannibal Cafè under pseudonymet “Franky”. I annonsen søkte han etter en “normal mann, 18 – 25 år, for å bli slaktet og fortært”. Flere svarte på annonsen, men valgte etter hvert å trekke seg. Frem til Bernd Jürgen Brandes, en ingeniør fra Berlin, svarte på annonsen i mars 2001.

The Cannibal Cafè Forum

Brandes møtte Meiwes den 9.mars 2001 i hans hjem i den lille byen Wüstefeld, nær Rotenburg an der Fulda. Der lagde de en video hvor Meiwes amputerte Brandes penis (med Brandes godkjennelse), og de begge forsøker å spise den. Før amputasjonen inntok Brandes tjue sovepiller og en flaske hostesaft som senket pusten og gjorde ham ekstremt søvnig. Brandes insisterte først på at Meiwes skulle bite av ham penisen, men måtte til slutt benytte en kniv. Han forsøkte å spise sin egen penis rå, men den var i følge Brandes for seig. Mest sannsynlig var han også for svak til å spise noe på grunn av massivt blodtap. Meiwes tilberedte den i en stekepanne med salt, pepper, vin og hvitløk, sammen med fett fra Brandes. Da den viste seg å bli brent, kuttet Armin den opp i biter og ga den til hunden.

Meiwes tappet så et bad til Brandes, og leste for ham fra en Star Trek bok. Han sjekket Brandes hvert kvarter, mens han lå blødende i badet. Han mistet tidvis bevisstheten før han til slutt kollapset. Meiwes nølte lenge, og sa en bønn, før han drepte Brandes ved å stikke ham i halsen med en kniv. Hele affæren ble filmet.

I løpet av de ti neste månedene delte Meiwes opp og spiste liket. Han oppbevarte delene i en fryser, spiste cirka 20 kilo og fikk en seksuell tilfredstillelse av det.

Bernd Jürgen Brandes og Armin Meiwes. Foto: Qual Seu Medo?

Arrestert

I desember 2002 ble Armin Meiwes arrestert, etter at en student hadde varslet politiet om nye annonser Meiwes hadde publisert. Etterforskerne ransakte huset hans, og fant både kroppsdeler og den fire timer lange videoen.

30. januar 2004 ble han dømt til fengsel i åtte år og seks måneder for forsettlig drap. Politiet anket avgjørelsen, og hevdet at han burde bli dømt for overlagt drap siden videoen beviste at han hadde drept Brandes for seksuell tilfredstillelse. Dommerne fra den første rettsaken hadde ignorert videoens betydning, og ment at Meiwes kun drepte fordi han ble bedt om det. I ankesaken vitnet en psykolog om faren for at han ville drepe igjen, og at han fortsatt hadde fantasier om å spise andre mennesker. Den 10. mai 2006 dømte retten i Frankfurt ham til fengsel på livstid.

Armin Meiwes har senere blitt en vegetarianer, og har fått lov til å forlate fengselet på dagtid sammen med to fengselsbetjenter mot at han skjuler sin identitet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*