Topp 5 – Gode remakes

InspiredImages / Pixabay

Nyinnspillinger av eldre filmer, heretter forkortet til remakes, er ofte heftig debattert i diskusjonsforum med filmentusiaster. Enten ser man på remakes som helligbrøde, og sverger til originalen – eller så ønsker man en nytolkning velkommen. The Grim Reaper synes remakes kan være bra, så lenge man ikke svever for langt i fra originalhistorien. Originalen er som regel alltid best, men i blant kommer nyinnspillingen ganske tett innpå. Her er topp 5 gode remakes.

Advarsel: Dette innlegget kan inneholde noen små spoilers!

1: The Texas Chainsaw Massacre (1974 – 2003)

Tobe Hoopers infamøse grøsser fra 1974. Hooper sto for regien, og skrev historien sammen med Kim Henkel. Legg på Gunnar Hansen som en motorsagsvingende Leatherface, og man har en kultklassiker. I 2003 kom remaken – regissert av Marcus Nispel og Andrew Bryniarski som Leatherface. I tillegg til å holde seg relativt nær den originale historien, så har Tobe Hooper og Kim Henkel skrevet manus til denne også, sammen med Scott Kosar. At to av de samme som jobbet med originalen, også jobber med nyinnspillingen er nok en stor grunn til at The Texas Chainsaw Massacre havner i kategorien gode remakes.

 

2: The Last House On The Left (1972 – 2009)

En kanskje litt undervurdert slasher fra Wes Craven. Sluppet i 1972, Craven sto for regien og skrev manus sammen med Ulla Isaksson. The Last House On The Left er en relativt intens affære å se, og har tålt tidens tann meget bra. I 2009 kom remaken, regissert av Dennis Iliadis. Blant manusforfatterne finner man ingen ringere enn Wes Craven. Holder seg rimelig tro til historien, men siden effekter har blitt bedre og filmer har blitt mer grafiske siden 1972 – så er 2009-utgaven enda mer intens å se.

 

3: Dawn Of The Dead (1978 – 2004)

Nok en kultklassiker, denne gangen fra «the king of the undead», George A. Romero. Dawn Of The Dead er nummer 2 i rekka av hans Trilogy Of The Dead (Night Of The Living Dead, Dawn Of The Dead, Day Of The Dead). Som i de andre filmene hittil på denne listen, så har Romero både skrevet manus og regissert filmen. I 2004 kom remaken, regissert av Zack Snyder. Manuset skrevet av Romero og James Gunn. Remaken tar seg riktignok en del kreative friheter, men er likevel såpass tro til originalhistorien så den blir en god nyinnspilling.

 

4: Låt Den Rätte Komma In (2008 – 2010)

Låt Den Rätte Komma In er en intens svensk grøsser. Man kjenner alt fra det iskalde vinterlandskapet til den underlige nabojenta godt på huden, så hårene reiser seg. I tillegg setter den fokus på et budskap The Grim Reaper er opptatt av, nemlig mobbing. Filmen er skrevet av John Ajvide Lindqvist og regissert av Tomas Alfredson. Allerede i 2010 kom remaken ut, en amerikansk sådan. Matt Reeves står regien, samt manus sammen med Lindqvist. Denne filmen er et eksempel på at originalen er veldig mye bedre, men sin amerikanske nyinnspilling holder nok vann til å bli med på lista. Den klarer bare ikke helt å bli like kald og dyster som den svenske originalen.

 

5: Little Shop Of Horrors (1960 – 1986)

En klønete og nerdete ung mann pleier en plante som viser seg å være kjøttetende som krever mat. Den originale grøsserkomedien kom i 1960. Skrevet av Charles B. Griffith og Roger Corman. Regissert av Corman, Griffith og Mel Welles. En nesten absurd film, som er en virkelig kultklassiker. I 1986 kom nyinnspillingen, med Rick Moranis i hovedrollen. Regissert av Frank Oz og skrevet av Howard Ashman og Roger Corman. 86-utgaven er tett opptil originalen fra 1960, dog med et lite dryss av 80-talls glitter.

Denne listen inneholder en håndfull av The Grim Reapers favoritter innen remakes. Hvilken er din favoritt? Legg gjerne igjen et svar i kommentarfeltet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*