Topp 5 – Miniserier

Foto: Canva Stock

De fleste av strømmetjenestene har sluppet til flere miniserier på sine plattformer de siste årene, men i jungelen av alle tjenester og innhold så kan det være vanskelig å finne de virkelig velsmakende godbitene.

Forhåpentligvis så kan denne listen hjelpe deg til å plukke ut en miniserie til et maraton man kan nyte fra sofaen mens været utenfor ikke helt klarer å bestemme seg for hvilken årstid man er i.

1: The North Water (2021)

En vanæret tidligere militærlege mønstrer på en hvalskute til Arktis. Hans søken etter frelse blir etter hvert en kamp for overlevelse i det brutale isødet. The North Water er en britisk miniserie, tilgjengelig på TV2 Play og Britbox, og har blant andre Colin Farrell på rollelisten. Serien skaper allerede fra begynnelsen en mørk og dyster atmosfære dryppende av mystikk, en atmosfære man blir trukket inn i og ikke kan la være å bli fascinert av. Serien har flere gode skuespillere på listen, men spesielt Farrell er i storform og gjør en sterk rolle som Henry Drax.

2: The Haunting of Hill House (2018)

En splintret familie konfronterer de hjemsøkte minnene av deres gamle hjem og de skremmende hendelsene som tvang dem til å forlate det, gjennom nåtiden og tilbakeblikk på den problematiske fortiden. The Haunting of Hill House er en amerikansk miniserie, tilgjengelig hos Netflix. Miniserien er skrevet og regissert av Mike Flanagan, en filmskaper med flere uhyggelige produksjoner bak seg. Sammen med skuespillere som Timothy Hutton, Carla Gugino og Kate Siegel, har han skapt en intens spøkelseshistorie som det vil være veldig vanskelig å legge fra seg. Serien byr på en atmosfære som drypper av deilig uhygge fra start til slutt.

3: Devs (2020)

En dataingeniør må undersøke en hemmelig utviklingsavdeling i selskapet hun jobber for, da hun mistenker at de står bak forsvinningen av hennes kjæreste. Skrevet og regissert av Alex Garland, som også har stått bak den glimrende science fiction perlen Ex Machina – Devs serverer et høyteknologisk mysterium som vil holde deg engasjert og oppslukt gjennom alle seriens åtte episoder. Garland serverer en velskrevet gåtefull miniserie, og sørger for gode karakterer for blant andre Nick Offerman, Zach Grenier og Sonoya Mizuno på rollelisten. En typisk “slow burner”, men med en veldig spennende historie. Devs finner du hos Disney+.

4: Midnight Mass (2021)

Et isolert øysamfunn opplever både mirakuløse hendelser og fryktinngytende tegn etter ankomsten til den karismatiske og mystiske nye presten. Midnight Mass, tilgjengelig på Netflix, er også en skapelse fra hodet til Mike Flanagan. En miniserie som bygger historien fra de små detaljene hvor man etter hvert forstår at det er noe som ikke stemmer, til det kulminerer i den siste episoden. Ofte kommer det stor uhygge fra serier med religiøse undertoner, og Midnight Mass kan fort gjenopprette gudsfrykten i deg, bokstavelig talt. Flanagan samarbeider her igjen med Kate Siegel, samt Hamish Linklater og Zach Gilford med flere, og det er på ingen måte noe dårlig samarbeid.

5: Chernobyl (2019)

I april 1986 ble en eksplosjon hos atomkraftverket ved Chernobyl (Tsjernobyl) i tidligere Sovjetunionen en av de største menneskeskapte katastrofene i historien. Listens siste miniserie er ikke nødvendigvis noe stort mysterium, men likevel har den en særegen form for uhygge. Gjennom skaperne Craig Mazin og Johan Renck, så forteller den via HBO Max om de grusomme dagene fra da katastrofen inntraff og deres håpløse kamp for å begrense skadene. Jared Harris, Stellan Skarsgård og Emily Watson er blant skuespillerne som virkelig bringer en mørk del av vår historie til live. Det er en tragisk og fryktinngytende historie, men like fullt også en sterk miniserie som man absolutt bør få med seg.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*