Topp 5 – TV-serier vol. 2

kellepics / Pixabay

Som mange andre, så har The Grim Reaper sine favoritter innen tv-serier. Her er volum 2 av min topp 5 liste over mine største favoritter gjennom tidene.

1: Law & Order

Ikke CI, ikke SVU – men originalen. Sam Waterston, Jerry Orbach, S. Epatha Merkerson, Steven Hill med flere har spilt i denne geniale politiserien som gikk i 20 sesonger (1990-2010). Skapt av Dick Wolf – Law & Order følger en kriminalsak (ofte inspirert av virkelige avisoverskrifter) fra politietterforskning til tiltale, rettssak og dom. Serien er mørk og realistisk – gir et innblikk i hvordan politi- og påtalemyndighet opererer i USA. I følge The Grim Reaper er den originale Law & Order milevis bedre enn sine spinoffs, og opprettholder god kvalitet fra sesong 1 til sesong 20.

2: The X-Files

UFOer, Mulder & Scully, konspirasjonsteorier, overnaturlige hendelser. Seriens skaper Chris Carter skapte her sammen med David Duchovny og Gillian Anderson en real gullklump av en TV-serie. Mulder & Scully jobber utrettelig for å løse de merkelige mysteriene som havner i FBI-systemets X-filer. Samtidig er det store krefter som jobber i kulissene for å hindre dem i å finne sannheten. Dette er 11 sesonger dryppende av spenning. The truth is out there!

3: House M.D.

Vanligvis så er ikke jeg så veldig glad i dramaserier, men ingen regel uten unntak. House er en strålende serie med Hugh Laurie i spissen. David Shore har skapt et litt uvanlig legedrama om Dr. House (Laurie) og hans team som jobber med å finne spesielt vanskelige diagnoser.  Samtidig må House slåss mot sin egen avhengighet og egne demoner. Til sammen utgjør dette et utmerket drama som er vel verdt å følge gjennom de 8 sesongene som ble laget av serien.

4: 24

Kiefer Sutherland i sin karrieres kanskje største rolle som Jack Bauer. I hver sesong følger man Bauer og CTU (Counter-Terrorist Unit) i løpet av 24 timer hvor de må forpurre terroristenes planer og redde USA fra katastrofe. Dette er kanskje den beste actionserien som er laget. Gjennom 8 sesonger blir man servert hardkokt action, cliffhangers og stor spenning. “It takes you 24 weeks to watch what Jack Bauer does in a single day”.

5: Millennium

En annen serie skapt av Chris Carter, denne gang med Lance Henriksen i hovedrollen som Frank Black. Black, en tidligere FBI-profiler, har evnen til å se inn i sinnet til mordere. Han begynner å jobbe for den mystiske Millennium-gruppen. Denne serien består av “kun” 3 sesonger – men er full av spennende mordgåter, konspirasjonsteorier og overnaturlige hendelser. Det er stor mulighet for at du vil like denne, hvis du har sansen for X-Files. Lance Henriksen spiller meget godt, sammen med Megan Gallagher og Terry O’Quinn. Millennium består av 3 sesonger du vil se igjen og igjen og igjen.

Denne listen inneholder en håndfull av The Grim Reapers favoritter innen TV-serier. Hold utkikk etter flere utgaver av denne topp 5 listen. Hvilken er din favoritt? Legg gjerne igjen et svar i kommentarfeltet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*