Topp 5 – TV-serier

kellepics / Pixabay

Som mange andre, så har The Grim Reaper sine favoritter innen tv-serier. Her er en topp 5 liste over mine største favoritter gjennom tidene.

1: Twin Peaks

Twin Peaks, skapt av David Lynch og Mark Frost, er i følge The Grim Reaper det beste som noensinne har blitt vist på TV. Etterforskningen av drapet på Laura Palmer i den mystiske byen Twin Peaks, spesialagent Dale Cooper og hans forkjærlighet for kaffe og pai av typen kirsebær, The Bookhouse Boys og One Eyed Jacks. Dette gåtefulle universet skapt av Lynch og Frost er like fascinerende og spennende i 2017 – for hver gang jeg ser denne serien, så oppdager jeg noe nytt.

Det har riktignok vært en del diskusjon rundt den nye sesongen av Twin Peaks, men denne bloggeren blir på nytt sugd inn i David Lynchs forunderlige verden – og jeg elsker det!

2: Lost

Lost tror jeg folk flest har et elsk/hat-forhold til, det finnes ingen mellomting. Enten synes man serien bare er sludder og vrøvl, eller så blir man totalt oppslukt i mysteriet. The Grim Reaper havner i elsk-kategorien. Flykræsjen på øya, the Dharma Initiative, den mystiske tallkoden samt J.J. Abrams og kompanis egen evne til å lage cliffhangers gjør at jeg satt klistret til tv-skjermen for å følge serien, og snakket ustanselig om den til venner og bekjente.

3: Supernatural

Sam og Dean Winchesters utrettelige kamp mot helvete, demoner, monstre og andre myteomspunnede skapninger. En serie som har en like lojal fanskare som Star Wars og Star Trek – og det er ikke uten grunn. Supernatural er akkurat passe “over the top”, fylt med masse overnaturlig spenning og svart humor. I tillegg tar den seg akkurat uhøytidelig nok, som er prikken over i’en. Samtidig er det verdt å nevne at serien får en ekstra stjerne når hovedpersonene Jared Padalecki (Sam) og Jensen Ackles (Dean) er to veldig jordnære typer som ganske tydelig setter stor pris på Supernatural-fansen.

4: Game of Thrones

Kampen om jerntronen i Westeros, basert på bokserien skrevet av George R. R. Martin. Game of Thrones er så herlig innviklet, full av blodig maktkamp, drager og magi. I sin syvende sesong, så er kvaliteten og historien like god som i sin første sesong – om ikke bedre. Jeg kvier meg for å gå noe særlig mer i dybden av serien, hvis mine lesere ennå ikke har sett den. Det eneste tipset jeg vil gi, er at man MÅ begynne med episode 1 i sesong 1, men vær advart – dette er seriøst vanedannende!

5: The Walking Dead

Apokalypsen ankommer – helvete er fullt, og de døde vandrer på jorden. The Walking Dead forteller historien om politimannen Rick Grimes, hans sønn Carl, Daryl og alle de andre og deres overlevelse etter at verden har gått til helvete. De levende døde regjerer kloden, og de små gruppene med mennesker gjør hva de kan for å overleve. Serien er, i tillegg til å være full av zombier, blod og gørr, en god beskrivelse av hva som kan skje skulle apokalypsen inntreffe. Gode skuespillere og velskrevne episoder gjør dette til et blodig drama man bør få med seg, uansett om man liker zombier eller ei.

Denne listen inneholder en håndfull av The Grim Reapers favoritter innen TV-serier. Hold utkikk etter flere utgaver av denne topp 5 listen. Hvilken er din favoritt? Legg gjerne igjen et svar i kommentarfeltet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*