Topp 5 – YouTube vol. 2

Foto: Methawee Krasaeden fra Pixabay

YouTube har blitt en helt naturlig del av mine abonnementer når det kommer til strømmetjenester, og med nær sagt uendelig med innhold og forskjellige kanaler som tar for seg temaer fra det helt ordinære til det helt obskure. YouTube har unektelig noe for enhver smak – også de av oss som frekventerer den litt mørkere delen av tjenesten. The Grim Reaper presenterer her volum 2 – fem nye YouTube-kanaler det er verdt å få med seg. Hvilke kanaler som var i volum 1 kan du sjekke ut her.

1: The Tape Library

At The Tape Library kun har rett i underkant av 27 000 abonnenter er for meg et mysterium. Et svar kan kanskje være at det er sluppet kun 95 videoer på kanalen siden dens oppstart i 2018. Men likevel så er dette en kanal absolutt verdt å sjekke ut dersom du liker innhold om hjemsøkte steder og objekter, forbannelser og uhyggelige historier som kan sørge for noen søvnløse netter. Innholdet hans er gjennomført godt laget, det er tydelig at han går i dybden på temaene sine, og ikke minst så har han en stemme det er veldig behagelig å høre på.

2: Shrouded Hand

Hvis du liker det virkelig mørkt og dystert, så er Shrouded Hand noe for deg. Han forteller om mange kullsvarte, men virkelige episoder av menneskehetens grusomheter, ispedd en god dose av det overnaturlige og paranormale. Siden 2013 har han levert solid og meget godt skrevet innhold som virkelig fascinerer, men samtidig sørger for mer enn nok drivstoff for dine mareritt. Som The Tape Library, har han også en stemme det er veldig behagelig å høre på.

3: Chilling Scares

I min forrige topp 5 liste om gode YouTube-kanaler, så anbefalte jeg Mr. Nightmare, som leste skumle historier fra virkeligheten som folk hadde sendt inn til ham. Mr. Nightmare har en virkelig god fortellerstemme, og mannen bak Chilling Scares er noenlunde i samme gata. Chilling Scares leser også skumle og virkelige historier han har mottatt, men har også noen “listevideoer” om f.eks. mest skumle forlatte bygninger, uhyggelige episoder fanget på video blant annet i bilen og sære sider funnet på internett. Han har, som sagt, en meget god fortellerstemme og er dermed god og behagelig å høre på i mørket.

4: Kane Pixels

Tidligere har jeg skrevet om en såkalt “creepypasta”, altså en historie eller legende som er delt på internett og som regel knyttet til horror eller skrekk. En slik historie er om “The Backrooms” eller “bakrommene”, en endeløs labyrint av tilfeldig genererte kontorlokaler. Ofte karakterisert med en lukt av vått, gammelt teppe, vegger med en ensformig gul farge og belyst av lysrør med en monoton, summende lyd. Jeg nevnte også den da 16 år gamle Kane Parsons, også kjent som Kane Pixels, som har laget flere uhyggelige videoer om disse “bakrommene”. Han har fått mye skryt for sine nesten realistiske, “found footage” måte å bygge historien. Kanalen hans er vel verdt å sjekke ut, spesielt hvis du liker “found footage”.

5: MindSeed TV

MindSeed TV ble startet av Casey Nolan i 2015 og har utviklet seg til å bli Casey og et lite team som utforsker steder og gjenstander som enten sies å være hjemsøkt eller som har en forbannelse over seg. De forsøker å få kontakt med de som måtte gå igjen på eiendommene, mane fram eventuell ondskap som hviler der, samt eksperimenterer med Ouija-brett. Nå er dette en kanal som jeg oppfatter som visker ut grensen mellom virkelighet og fantasi en smule. Det er nok ingen tvil om at stedene de oppsøker er hjemsøkt eller har en ondskap hvilende hos seg, men jeg mistenker at de legger til litt effekter selv for å oppnå maks dramatikk. Men tenker man at dette stort sett er underholdning, så er videoene de produserer unektelig godt gjennomført, spennende og har godt med tung og mørk uhygge ved seg. Så definitivt en god kanal å undersøke nærmere.

Så jeg håper at min topp 5 liste med YouTube-kanaler, volum 2, vil falle i smak hos noen. Etter hvert som jeg snubler over flere interessante kanaler, så vil jeg utvilsomt fortsette å dele de med dere, kjære lesere.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*