Villa de Chantal

Postkort cirka anno 1912, foto: Rock Island Preservation Society

Byen Rock Island ligger i delstaten Illinois i USA, langs med elven Mississippi. Opprinnelig kalt Farnhamsburg etter de to første bygningene var bygget av oberst George Davenport og Russell Farnham i 1826. Davenport og Farnham var forretningsmenn, hovedsakelig i samarbeid med indianerne. Selve byen ble grunnlagt i 1835, og fikk navnet Stephenson. I 1841 fikk byen et nytt navn – Rock Island. Byen har rett under 40 000 innbyggere og er hjem til blant annet Rock Island Arsenal som lager våpen til det amerikanske militæret. I byen ligger Villa de Chantal – en bygning med en trist og broket historie.

Villa de Chantal ble bygget av The Visitation Sisters i 1901, designet av arkitekten George P. Stauduhar. The Visitation Sisters, nærmere bestemt the Order of the Visitation of Holy Mary, er en katolsk orden for kvinner, grunnlagt i 1610 av biskop Saint Francis de Sales og Saint Jane Frances de Chantal i Annecy, Haute-Savoie, Frankrike. Villa de Chantal var en katolsk internatskole for jenter.

Villa de Chantal har en tragisk historie, som har gjort stedet hjemsøkt. De tragiske historiene omhandler den gamle katolske skolen, men studentene i det nye bygget fra 2010 merker effektene av hjemsøkelsen.

Prester gjorde flere av nonnene gravide. Nonnene ville drepe sitt ufødte barn for å skjule synden, for så å gjemme liket i veggene på skolen eller begrave barnet på tomta, men dette skal etter sigende kun være rykter. Den reelle historien er at bygningen ble etter hvert solgt til Joe Seng, som var en demokratisk senator for delstaten Iowa fra 2003 til 2016. En av betingelsene var at avdøde mennesker som var stedt til hvile i katakombene under huset måtte omplasseres.

Den siste klassen fra internatskolen ble uteksaminert i 1975, Villaen sto tomt i mange år, i 1994 ble bygningen offisielt et landemerke i Rock Island, og noen år senere ble altså eiendommen solgt til Joe Seng. I 2004 solgte Seng eiendommen videre til en Mr. Ailes som hadde planer om å gjøre villaen om til et “assisted living facility”, altså trygdeboliger.

Foto: Rock Island Preservation Society

Skolen opplevde flere selvmord, blant annet en kvinne som hoppet ut fra et vindu i fjerde etasje. Personer som senere oppholdt seg på området følte ofte at de ble overvåket, selv om de var alene. En trykkende atmosfære lå over eiendommen, og det virket alltid som om man kunne høre og se noe røre på seg i skyggene. Det sies også at man skal kunne høre skrik og barnegråt i gangene, og gjenstander som beveger seg av seg selv. En kvinne forteller om følelsen av at noen dro henne i håret, og hun fikk kloremerker som ikke lot seg forklare. Vaktmestere som bodde og jobbet på eiendommen opplevde henholdsvis personer som gikk nedover gangen i tredje etasje og lukten av roser i andre etasje. Det var ingen personer i tredje eller roser i andre etasje.

Det lokale politiet meldte fra om røyklukt ved midnatt den 14.juli 2005, men fant ikke årsaken før nærmere klokka 03:00. Da var Villa de Chantal allerede overtent. Brannmenn fra Rock Island og Moline arbeidet heroisk, men bygningen sto ikke til å redde. Villaen brant ned til grunnen, og ble revet i 2008. I 2010 ble Rock Island Center for Math & Science for Rock Island-Milan School District #41 bygget på tomten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*